Selectiegroepen

Turnen op wedstrijdniveau met verplichte oefenstof.

Recreantengroepen

Het recreatief turnen bij Druturnia is verdeeld in 3 verschillende groepen.

1. Recreantengroep

Kinderen die het leuk vinden om te turnen mogen vanaf 4 jaar in de reconstructengroepen komen turnen van Druturnia. Ingedeeld in een groep met leeftijdsgenoten leren de jongste leden spelderwijs de basis van het turnen op verschillende toestellen. Naarmate de kinderen ouder worden, worden de oefeningen harder. Plezier staat voorop. Bovendien is er per soort bekeken wat leuk en uitdagend is om te leren. Kinderen in de recreatiegroepen die meer uitdaging nodig hebben, kunnen doorstromen naar de selectiegroepen. 

2. Meesters

Deze groep is speciaal voor de jonge dames en volwassenen die het leuk vinden om recreatief te turnen en springen. Tijdens de lessen wordt er naar ieders wens geturnd en gesprongen in de meest creatieve situaties.

3. Jongensturnen

 Ook de jongens die het leuk vinden om te komen in Druturnia. Uiteraard turnen de jongens op toestellen speciaal bedoeld voor het jongensturnen. Denk hierbij aan: de rekstok, de ringen, voltige, lange mat, sprong, gelijke brug, de tumblingbaan en trampolines.

freerunning

Freerunning is spannend en een stoere vorm van bewegen erg in opkomst is bij jongeren. Freerunning heeft iets van turnen (springen, rollen) en atletiek (duurloop, hordenloop, hindernisloop). Bij Freerunning wordt gesproken over parkour, streettricks en tricking. 'Parkour' is het snel en efficiënte afleggen van een hindernisbaan. 'Streettricks' is het maken van allerlei acrobatische sprongen over obstakels. Bij tricking zien we allerlei acrobatische sprongen gelijkvloers.

Bodyshape

Met bodyshape werken we aan conditieverbetering en spierversterking door middel van eenvoudige pasjes en oefeningen op muziek. Na de warming up verhogen we de hartslag en versnellen we onze passenjes, afgewisseld met oefeningen voor de verschillende spiergroepen. Dit is een combinatie van waardevolle hulpmiddelen, zoals een dynaband van gewichtjes. Afsluitend volgt dan nog de coolingdown met ontspannende rekoefeningen.

Gymkids en beweegdiploma voor Peuters en Kleuters

Je soort is goed en verantwoordelijk laat laten zien elke ouder belangrijk. Druturnia helpt uw ​​kindwen. Dientengevolge heeft Gymkids het Beweegdiploma van de KNGU opgenomen binnen ons lesaanbod. Gymkids isën voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Goed leren bewegen is in deze periode erg belangrijk, omdat dan de grootste motorische ontwikkeling plaatsvindt. De lessen worden in groepsverband weergegeven en dragen sterk bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Als een soort went leert vallen, lopen, springen, ballen, klauteren, rollen en balanceren zal dat in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Deze categorie komt goed uit in het verkeer, als veilig een drukke straat oversteken.Ook kunnen deze vaardigheden sportblessures voorkomen.

 

  • Selectie
  • Recreanten
  • Masters
  • Freerunning
  • Body Shape
  • Gymkids