Turnen

1. Selectiegroepen

Turnen op wedstrijdniveau met verplichte oefenstof. Om bij de selectie aan te sluiten moet je wel al ervaring hebben met turnen. Omdat de wedstrijden tot ver in het voorjaar doorgaan, ben je selectielid voor een heel seizoen.

2. Recreatiegroepen

Kinderen die het leuk vinden om te turnen mogen vanaf 4 jaar in de recreatiegroepen komen turnen van Druturnia. Kinderen in de recreatiegroepen die meer uitdaging nodig hebben, kunnen doorstromen naar de selectiegroepen. 

Het recreatief turnen bij Druturnia is verdeeld in drie verschillende groepen:

- Recreantengroep onderbouw

Ingedeeld in een groep met leeftijdsgenoten leren de jongste leden spelenderwijs de basis van het turnen op verschillende toestellen. Naarmate de kinderen ouder worden, worden de oefeningen moeilijker. Plezier staat voorop. Bovendien is er per kind bekeken wat leuk en uitdagend is om te leren.

- Recreanten Voortgezet Onderwijs

Deze groep is speciaal voor de jonge dames en volwassenen die het leuk vinden om recreatief te turnen en springen. Tijdens de lessen wordt er naar ieders wens geturnd en gesprongen in de meest creatieve situaties.

- Jongensturnen

Zijn de groepen van de allerjongste kinderen nog gemengd, vanaf groep 3 kunnen de jongens over stappen naar de jongensgroep. Natuurlijk turnen de jongens op toestellen speciaal bedoeld voor het jongensturnen. Denk hierbij aan: de rekstok, de ringen, voltige, lange mat, sprong, gelijke brug, de tumblingbaan en trampolines.

Freerunning

Voor kinderen vanaf 8 jaar hebben we een aantal Freerungroepen. We hebben ook een groep speciaal voor de kinderen die al op het voortgezet onderwijs zitten.

Bij Freerunning is het de bedoeling om door middel van gymnastische technieken over obstakels te springen. Bij Parkour is het de bedoeling om over die verschillende obstakels zo snel mogelijk van punt A naar punt B te komen. 

Als Freerunner ontwikkel je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Freerunnen is geen wedstrijd sport, maar leert je wel uitdagingen aan te gaan. Bij Freerunning draait het om de 5-F’s: Fun, Freedom, Fitness, Friendship en Fullfilment.

Dance Fit

Met Dance Fit werken we aan conditieverbetering en spierversterking door middel van eenvoudige oefeningen op muziek. Na de opwarming verhogen we de hartslag, afgewisseld met oefeningen voor de verschillende spiergroepen. Afsluitend volgt dan nog de coolingdown met ontspannende rekoefeningen.

Nijntje beweegdiploma voor peuters en kleuters

Bij het beweegdiploma leren peuters en kleuters op een leuke manier de basis van bewegen. Dat betekent veel bewegen op verschillende manieren waarbij plezier centraal staat! Alle belangrijke spieren ontwikkelen zich op deze manier. Deze spierontwikkeling is nodig om later een andere sport te kunnen leren of om bijvoorbeeld goed te kunnen concentreren op school.

 

  • Turnen
  • Freerunning
  • Dance Fit
  • Nijntje beweegdiploma voor peuters en kleuters